Byutvikling Grønne byer Livet mellom husene Ta byen i bruk urban farming

For prinsesser og andre drømmere

By on 2nd November 2017

Jeg fant, jeg fant! En øde plass midt i byen som ingen bryr seg om. Et perfekt sted for å la grønne drømmer vokse.

Her ved Prinzessinnengarten, i Kreuzberg i Berlin, har 6000 kvadratmeter med ødeland blitt forvandlet til et eldorado for bylandbruk, og en deabattarena for diskusjoner om byutvikling og demokratisk beboermedvirkning.

Området var opprinnelig tenkt som et veikryss for utbygging av motorveien. I dag framstår Prinsessehagen som et eksemplarisk nabolagprosjekt som skaper både grønne vekster og tilhørighet. oversikt hagen ovenfra

Siden Robert Shaw og Marco Clausen tok fatt på sitt guerilla gardening-prosjekt i 2009 har mer enn ett tusen frivillige engasjert seg i arbeidet. I dag er 13 ansatte i cafeen, verkstedet, biblioteket og restauranten. Byhagen tiltrekker seg også folk som vil lære, og har samarbeid med barnehager, skoler og universiteter. Siste tilskudd er åtte bikuber og en gjeng med wannabe birøktere.

Prinzessinnengarten er i dag et forbilde for liknende nettverk over hele verden, til tross for stadige trusler om oppsigelse av leiekontrakten og ønsker om å få brukt tomten til mer kommersielle formål.
Ta deg en tur om du er på besøk i Berlin, og bli inspirert. Kanskje det er på tide med litt guerilla gardening her til lands også.

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT