Byutvikling grønn transport Grønne byer Livsstil Reise

Gleder seg til førerløse busser

By on 7th September 2017

– Tenk om Ruter bare kunne printe ut de bussene de trenger til enhver tid. Det er kanskje ikke så lenge til, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen under Smart Mobility konferansen i Lillestrøm i dag.

Han deltok under seansen digital omveltning i transportsektoren, og snakket varmt om elektrifisering, automatisering og delt mobilitet. Solvik-Olsen har stor tro på at teknologien vil løse mange av våre transportutfordringer i nær framtid.

– Det er ikke nødvendigvis sånn at vi i dag vet hva som fungerer i morgen, sa Solvik-Olsen.

Han viste til et eksempel fra New York i 1900. Da var folk svært bekymret for mengden hestemøkk som hopet seg opp i gatene. En beregning hadde nemlig vist at man innen få år ville få så mye som 9 fot med hestemøkk i gatene. Hvordan skulle man løse det? 12 år etter var bilene dominerende. 30 år etter var det ingen hester igjen i gatene.

– Regelverket må stimulere til at markedet får testet ut sine ideer. Sånn kan vi i framtiden få tilgang til små selvkjørende busser. Når den henter meg der jeg er og kjører meg dit jeg skal, har jeg ikke lenger behov for å eie min egen bil, sa Solvik-Olsen.

Smart Mobility 2017  ble arrangert av OREEC (Oslo Renewable Energy and Environment Cluster) og Norges Varemesse. Dette er en fagkonferanse og utstilling med temaet «Den norske muligheten: bærekraftig næringsutvikling innen transport.»

Les mer om konferansen her.

 

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT