forsidebilde levende torv
Byutvikling Grønne byer Livet mellom husene Mat Ta byen i bruk

Levende grønt i Lillestrøm i sommer

By on 27th June 2017

Endelig blir det litt “urban farming” i Lillestrøm. I år er det urbant landbruk som er tema for Levende torg, der barn og unge i Skedsmo kommune sørger for å fylle torget med egendyrkede grønnsaker, bær og pollinatorvennlige blomster. Og du får lov til å forsyne deg!

– Vi har også satt ut vannkanner, sånn at folk kan hjelpe til med å vanne litt i sommer, forteller Agnes Melvær i regionkontoret landbruk, som er ansvarlig for prosjektet sammen med Skedsmo kommune. Kunstner Lars Kjemphol skal sette det hele sammen.

huseby grønt

Kassene står klare på Huseby Andelsbruk med diverse grønne vekster som skal pryde torget i Lillestrøm i sommer. Alle får lov til å forsyne seg.

Det er SFO-er og barnehager fra Skedsmo kommune, pluss Huseby Andelsbruk, som bidrar med selvsådd grønt til torget. På den måten skaper man eierskap til torget og byen. Torget åpner med karneval, klovn og vara-ordfører til stede onsdag 28.juni.

Gjennom sommeren kan du som går forbi ikke bare vanne og luke, men også forsyne deg med bønner, kålrot, gressløk, persille, dill, reddiker, sukkererter, blomkarse og grønnkål og mye mer. Utpå høsten blir det også poteter og gresskar. Kanskje blir det også en høsttakkefest.

Urbant landbruk handler om å skape bærekraft.
-Vi har ikke en bærekraftig bruk av arealene våre i dag, men hvis alle bidrar litt får vi det til, sier Melvær.
Grønt og urbant er bra, men hvor skal hønene bo?
– Ja, det hadde vært moro, det! Og veldig hyggelig. Vi har faktisk tenkt på det, men vi har ingen til å ta ansvaret for dyrevelferden, og det må jo komme først. Men vi får se. Kanskje finner vi på noe, sier hun.

Fotocollage forsidebilde: Agnes Melvær. Andre foto: Lill-Torunn Kilde.

små planter2

 

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT