Byutvikling Grønne byer

OBOS velger sol i byen

By on 23rd May 2017

OBOS Forretningsbygg går foran og legger solceller på taket til seks forretningsbygg i Oslo by. Anleggene skal komme på allerede eksisterende bygg, og stå ferdig til høsten. Way to go!

Anleggene skal til sammen produsere 1.000.000 kWh fornybar solstrøm i året og dekke 7400 kvadratmeter tak. Dette tilsvarer energiforbruket til over 90 gjennomsnittlige Oslo-leiligheter.

– Dette er en investering vi gjør fordi vi ønsker å gjøre en forskjell. Noen må begynne for å bidra til økt industri på feltet, sier adm.dir. Nils Morten Bøhler i OBOS Forretningsbygg til Solenergiklyngen.no.

Hver bolig sin egen strøm?
Tenk om alle leilighetene i Oslo produserte sin egen strøm? Det er faktisk mulig. Pilotanleggene til OBOS blir nå en del av deres strategiske satsning på fornybar energi.
— Dette er et viktig ledd i OBOS’ satsning på grønn og bærekraftig energi. Vi har satt oss et ambisiøst mål om å være selvforsynt med bærekraftig energi innen 2021. I tillegg til en allerede større satsning innen vannkraft ruller vi med dette nå også ut solceller i stor skala, sier Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS.
Da er det bare å håpe på at prosjektet blir så bra at alle borettslagene til OBOS ønsker å komme etter.

Foto: Her markeres avtalen mellom (t.h.) konserndirektør Daniel Kjørberg Siraj i OBOS og Eirik Tandberg, konserndirektør for Hafslund Varme. Bildet er tatt av OBOS.

 

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT