Trøst: Selv om låsene fjernes, ligger nøklene fortsatt på Themsens bunn.
Ta byen i bruk

Love locks i London

By on 20th May 2016

I Paris ramler broer sammen av tyngden av stålet fra kjærlighetslåsene. På Millenium Bridge i London har man en pragmatisk tilnærming til belastningen.

Der kommer en tilsynsvakt og klipper broen ren for kjærlighetslåser en gang i uken, eller en gang i måneden, alt etter behovet. Damen som varmer hendene over gryten med brente mandler har et like pragmatisk syn på saken. – Det blir vel bare litt for mye, sier hun.

I Paris har man de siste årene fjernet hele rekkverk fra broer med kjærlighetslåser fordi de kollapser. I fjor kollapset den ene siden av Pont des Arts. Det ble for mye kjærlighet på ett og samme sted. En million låser som veide 45 tonn. Flere broer i Paris lider samme skjebne.

Her i Lillestrøm har vi kopiert tradisjonen- som etter sigende kommer fra Kina- ved å henge opp kjærlighetslåser på gangbrua på Nebbursvollen. Man graverer inn navnene sine på låsen, henger den opp og kaster nøkkelen i Nitelva.

Millenium Bridge i London er for fristende, med perfekt stålwire i passe tykkelse.

Millenium Bridge i London er for fristende, med perfekt stålwire i passe tykkelse.

Det er bra folk tar byen i bruk. Gjør den til sin. Det blir spennende å se hvor mange låser vi klarer å samle, og hvor mye broen tåler. Hvor mye veier egentlig evig kjærlighet?

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT