Versjon 2
Grønne byer

Byttet dieselen med vanndamp

By on 10th February 2016

Jan Carsten Gjerløw var den første privatpersonen i Norge som kjøpte seg hydrogenbil. Han har kjørt bilen i et halvt år. Helt uten rekkeviddeangst.

– Jeg ønsket å bytte til en miljøvennlig bil, og da var hydrogen et reelt og godt alternativ. Den satsningen som nå har vært i Oslo og Akershus ga meg troen på at det vil komme flere fyllestasjoner.

Jan Carsten Gjerløw bor i Skedsmo, og fyller drivstoff på stasjonene ved Gardermoen, Økern og Gaustad. Da turen gikk til Sørlandet i sommer, fylte Gjerløw opp tanken ved stasjonen i Porsgrunn.

– Bilen oppfører seg som en stillegående elektrisk bil. Den er rask og har en størrelse som dekker alle behov vi har hatt hittil, med plass til fem personer og bagasje. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg kjøpte den, sier Gjerløw.

Her kan du se en fin film som enkelt forklarer hvordan hydrogen kan bidra til et bedre klima.

Ta tak i toget
Lokale myndigheter i flere norske byer vurderer ulike tiltak for å redusere forurensningen fra transport. Hvordan få til et pulserende sentrum uten biler? Ta toget. Jada, det gjør vi. Men det er på tide å investere mer i flere togsett, oftere tog, og t-bane til Ahus. Dersom vi ikke skal kjøre bil, må alternativene bygges ut. Det er lite motiverende å stå ute på perrongen og vente i kulda. På et proppfullt tog uten sitteplasser…Og så hadde det vært en fordel med flere innfartsparkeringer. Da kunne man sluppet motargumenter som “jeg trenger bilen etter jobben”.

 

TAG

10th January 2016

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT